Villapaita kutistuu

- Jan 11, 2019-

Mitä minun pitäisi tehdä, jos villapaita kutistuu?
Ensimmäinen:
Jos kyseessä on vakava kutistuminen, voit laittaa sen höyrylaitteeseen ja höyryä sen, niin voit palauttaa sen alkuperäiseen kokoonsa. Tämä johtuu siitä, että villakuidut ovat luonteeltaan termoplastisia, toisin sanoen tietyssä kosteudessa ja lämpötilassa lanka vaihdetaan helposti muotoon ja pysyy muuttumattomana jäähdytyksen jälkeen. Siksi voimme käyttää kuuman höyryn roolia avaamaan villakuidun asteikot, palauttaa alkuperäisen elastisuuden ja pehmeän, ja vetää sitten villapaita kunnolla alkuperäisen muodon palauttamiseksi.

Erityinen menetelmä on seuraava: lisää ensin shampoo lämpimän veden altaaseen, jonka lämpötila on noin 30 celsiusastetta, pese pusero ja kuivaa sitten kankaalla; ota kotitalouksien höyrylaiva, pese höyrylaiva ja kansi pesuaineella, poista öljyvärit. Lisää höyrystimeen oikea määrä vettä ja keitetään se. Taita puhdistettu villapaita ja aseta se höyrystimeen. Höyry noin 10 minuutin ajan ja lopeta sitten tulipalo. Käytä paksuja käsineitä, kun haluat poistaa puseron. Leikkaa paksu pahvi, jonka koko on sama kuin villapaita. (mukaan lukien kaksi hihaa), on parasta kiinnittää nauha leikkaukseen, jotta vaatteet eivät naarmuisi, sitten laitetaan pusero kartonkiin, vedä kulmat, kaula ja kaulukset pahvikokoon ja kiinnitä ne napaan tai pidikkeeseen. Yksittäiset osat voidaan vetää käsin. Jäähdyttämisen jälkeen poista pahvi ja levitä pusero kuivaksi. On huomattava, että ennen vetoa villapaidan kokonaispituus ja kunkin osan pituus on laskettava, ja on mahdotonta vetää liikaa kerrallaan. Kun kaikki vedot on suoritettu, mittaa kokonaispituus viivalla. Jos pituus ei riitä, toista se.

Toinen:
Injisoi lämmin vesi pesualtaan, tiputa pieni määrä kotitalouksia Amonialla ja upota sitten villapaita, ja villaan jäänyt saippuajäämä liukenee. Vie pienennetty osa kevyesti molemmin käsin ja huuhtele sitten kuivaksi. Kun se on puoliksi kuiva, avaa se ensin käsin ja tee se alkuperäisestä muodosta. Jos asetat sen kuumalla silitysraudalla, voit palauttaa alkuperäisen koon.

Kolmas tyyppi:
Leikkaa alkuperäisen villapaidan koko ja muoto (kartonki kodinkoneiden pakkaamista varten). Leikkuu on parhaiten kiillotettu hiekkapaperilla, jotta villapaita ei kiinnitetä. Laita pusero kartonkiin, kiinnitä se muutamalla pyykkialuksella alaraajassa ja käytä sitten silitysraudkaa, jotta höyrytät uudelleen villapaidan eri osia. Kun se on täysin jäähdytetty, poista se. Laita pesty puhdas pusero höyrylaitteeseen ja höyryyn noin 15 minuuttia. Leikkaa se ulos ja vedä se alkuperäiseen kokoon. Aseta se pöydälle ja anna sen kuivua luonnollisesti. Säästää rahaa ei vahingoita villapaita.

Miten estää puseron kutistuminen:
Veden lämpötilan on oltava noin 35 ° C, pestävä korkealaatuisella neutraalilla pesuaineella, pesuaine ei saa sijoittaa liian vähän, muuten sitä ei voi puhdistaa, ja se on helppo kutistua. Veden suhde pesuaineeseen on 3: 1. Ei voida pestä pesukoneessa. Paina pesun jälkeen kuivalla liinalla.

Miten tehdä villapaita:
Villapaita lyhennetään ja kovetetaan. Se voidaan käärittää puhtaalla valkoisella kankaalla, laittaa höyrystimeen ja höyrytää kymmenen minuuttia. Leikkaa se hieman pois, ravista kuitua ja vedä se huolellisesti alkuperäiseen muotoonsa ja kokoonsa. Aseta tasainen ohuelle levylle tai siivilöi takaisin, kuivaa tuuletetussa paikassa, kuivaa ja palaa sitten alkuperäiseen tilaansa.

Villa- tai villakangas, pesun määrä häviää vähitellen alkuperäisen kiillon, jos sitä huuhdellaan vedellä useaan kertaan, sitten lisätään muutama tippa etikkaa veteen jatkumaan, jotta happo on alkalinen ja neutraali, villa- ja villakangas palauttaa alkuperäisen kiillon.