Kudonnan ja neulonnan välinen ero

- Jan 11, 2019-

1. Erilaiset kankaat. Kudotut voivat muodostaa erilaisia kangasmalleja ja -rakenteita säätämällä loimilangojen läpi kulkevien kudelankojen eri sääntöjä. Neulekankailla on myös vastaavat organisaatiorakenteet, mukaan lukien peruskudokset: litteä ompelukudos, rintakudos ja kaksinkertainen käänteiskudos.

2. Muutoksen järjestäminen on erilainen. Kudonta muodostuu edellä mainittujen kolmen organisaatiomuutoksen yhdistelmästä. Kolmen perusorganisaatiomuutoksen lisäksi neulomalla on myös tasainen neularakenne ja runkorakenne sen perusmuutoksina.

3. Kankaan organisaation perusyksikkö on erilainen. Neulotun kankaan ommel on neulotun kankaan pienin perusyksikkö, ja kela muodostuu ympyrästä ja venytetystä viivasta tilakäyrässä. Kunkin kudotun kudoksen loimen ja kuteen leikkauspistettä kutsutaan kudospisteeksi ja se on kudotun kankaan pienin perusyksikkö.

4. Monimutkainen Chengdu on erilainen. Kudotulla kankaalla on kaksinkertainen rakenne (froteekangas, puuvillaverhon peitto jne.), Korotettu rakenne (esim. Vaippa-kankaalla), pyyhekudos (pyyhekangas), kaksikerroksinen kudos (pyyhe) kangas) ja leno-kudos. Neulomalla on myös kaksinkertainen kudos. Yleensä Chengdu on monimutkaisempi kuin kudottu.

5. Ominaisuudet ja käyttötavat ovat erilaisia. Kudotut kankaat soveltuvat erilaisiin tulostus- ja viimeistelymenetelmiin. Yleensä paino- ja jacquard-kuviot ovat tarkempia kuin neulotut kankaat, neulotut kankaat ja huopakankaat. Neulottuja kankaita voidaan käyttää myös alusvaatteisiin, päällysvaatteisiin, sukkiin, käsineisiin, hattuihin, lakkoihin, päiväpeitteisiin, verhoihin, hyttysverkoihin, mattoihin, nauhoihin jne., Kun rakennetta on muutettu ja mitoitus on vakaa.