Villakankaiden tyypit ja ominaisuudet

- Jan 11, 2019-

Yleensä villa- kankaat jaetaan yleensä puhtaiksi villa- kankaiksi, villasekoituksiksi ja kemiallisten kuitujen villa- kankaiksi. Tärkeimmät ominaisuudet ovat seuraavat:

Puhdasta villaa
(1) Puhdasta villaa karvainen kangas
Suurin osa tekstuurista on ohut, pinta on sileä ja rakenne on kirkas. Kirkkaus on luonnollisesti pehmeä ja sileä. Runko on terävä, pehmeä ja joustava. Materiaalin löysentämisen jälkeen se irtoaa, pohjimmiltaan ei ryppyjä, ja vaikka se onkin hieman rypistynyt, se voi hävitä lyhyessä ajassa.
(2) Puhdas villa villainen kangas
Suurin osa tekstuurista on paksu, kasvot ovat täynnä, sävy on pehmeä ja valo on täynnä. Nuudelit ja mokka eivät ole alttiina. Kuvioitu kudos on kirkas ja rikas. Hellävarainen, kiinteä ja joustava.

Villasekoitettu kangas
(1) Villa- ja polyesteriseos
Auringon pinnalla on valo, joka puuttuu pehmeästä ja pehmeästä puhtaasta villakankaasta. Villa polyesteri (polyesteri) kangas on terävä, mutta sillä on kova rakenne ja se on näkyvissä polyesteripitoisuuden lisääntyessä. Joustavuus on parempi kuin puhdasta villakangasta, mutta se ei ole yhtä hyvä kuin puhdas villa ja villasekoitettu kangas. Löysää materiaalia ja irrota se lähes ilman ryppyjä.
(2) Villasta ja viskoosista sekoitettu kangas
Kiilto on himmeä. Huonotyyppi tuntuu heikommalta, ja villatyyppi tuntuu löysältä. Nämä kankaat ovat vähemmän joustavia ja jäykempiä kuin puhdas villa ja villa polyesteri ja villasekoitetut kankaat. Jos viskoosipitoisuus on korkea, kangas on helposti rypistynyt.

Puhdistettu kuitumainen kangas
Perinteisestä viskoosista ja tekokuitu- kuidusta valmistettu villamainen kangas on tylsä kiilto, heikko käsi ja jäykkyys. Huonon joustavuuden vuoksi se on helppo rypistyä eikä sitä ole helppo hajottaa. Kankaasta vedetyn langan lujuus märän veden jälkeen on huomattavasti pienempi kuin kuivassa tilassa, mikä on tehokas menetelmä viskoosipohjaisten kankaiden tunnistamiseksi. Lisäksi tällaiset villamaiset kankaat kovettuvat ja paksut kostutuksen jälkeen. Tieteen ja teknologian kehittymisen myötä villamaiset tuotteet ovat myös parantuneet värin, tuntuman ja kestävyyden suhteen.