Villapuseroiden pesutaidot

- Jun 12, 2019-

1. Ennen pesua neulepuserot pitää peittää pois pölystä villalla, liottaa kylmässä vedessä 10 - 20 minuuttia, sitten puristaa vesi, laita pesuaineliuokseen tai saippualiuokseen, hiero pusero varovasti ja huuhtele sitten villapaita puhtaalla vedellä. Villan värin varmistamiseksi veteen voidaan tiputtaa 2% etikkahappoa, jotta puskurin jäljellä oleva saippua neutraloidaan. Pesun jälkeen purista pusero veteen, sulje se, laita se verkkotaskuun, ripusta pusero tuuletuspaikassa kuivumaan, älä kierrä tai altista puseroa.

2. Pesu pusero (kierre) teetä käyttäen ei voi vain puhdistaa puseron pölyä, vaan myös tehdä villasta ei haalistu ja pidentää sen käyttöikää.

Tapa pestä puseroita on käyttää kiehuvaa vettä ja laittaa siihen riittävä määrä teelehtiä, kun teelehtiä liotetaan perusteellisesti ja jäähdytetään, suodatetaan teelehtiä, liotetaan villapaita (kierre) teevettä 15 minuuttia, hiero pusero varovasti useita kertoja, huuhtele se puhtaalla vedellä, purista vesi, ravista ja hajota, ja pusero voidaan kuivata suoraan varjossa; muodonmuutoksen estämiseksi pusero tulee laittaa verkkoon ja ripustaa varjossa kuivumaan.

3. Jos villapaita ei ole emäksenkestävä, on parempi käyttää erityistä villaa sisältävää pesuainetta. Jos käytät pesukoneen pesemistä, käytä rumpu-pesukoneen ja valitse pehmeä menettely. Jos pese käsin, hiero ja pese paremmin, ei pesulaudalla. Villapuseroita ei saa valkaista klooripitoisella valkaisuliuoksella, vaan happea sisältävällä värivalkaisulla; ne tulisi pestä suulakepuristuksella, välttämällä kiertymistä, suulakepuristamista ja vedenpoistoa, levittämällä varjostuskuivausta tai puoliksi roikkuvaa varjostusta; märkä- tai puolikuivassa tilassa ne voivat poistaa ryppyjä ja välttää altistumista auringolle; ja ne on pidettävä pehmennysaineella pehmeän kahvan ja antistaattisen sähkön ylläpitämiseksi. Tumma väri on helppo haalistua ja se on pestävä erikseen.

oversized-grey-cable-knit-sweater03331563321oversized-off-the-shoulder-black-sweater50396505688